31 Ağustos 2016 Çarşamba

Bratislava - SLOVAKIA

Merhaba,

Biliyorsunuz Brno'da yaşıyorum ve bu nedenle de Orta Avrupa'da herhangi bir yere plan yapıp keşfe çıkmam o kadar da zor olmuyor. Bu yazımda size Bratislava hakkında bilgi vereceğim. Başkente gittiğimde gerçekten şaşırdım beklemediğim kadar gelişmiş ve keyifli bir şehir olduğunu önceden belirtmem gerek =) Laf aramızda kalsın kızları da meşhur olduğu kadar güzelmiş ,gitmek isteyen karşı cinslerime duyurulur 



Şehir aslında küçük ama benim gibi guzel cafe, restoran hastasi bireyi kendine hemencecik isindirmis olan sehir, eski sehir merkezi gercekten cok seker, tum cafeler, barlar restoranlar hepsine girmek istedim.Kose bucak bir sokakta cok guzel bir sarap kulubu bulduk ama biz kapanmadan önce şehrin hemen hemen heryerinden görünen kaleye çıkmak istiyorduk.Gerçekten de uzaktan bakıldığında bir masayı andıran beyaz ,sevimli bir kale ..
Şehrin içinde ve ara sokaklarında hafif bir kaybolma durumundan sonra dik bir yokuştan yukarı çıkmaya başladık. Neyse ki akıllı cep telefonlarımız imdadımıza yetişti. O kadar da küçük durduğuna bakmayın Avrupa'nın sıcağı da sıcak oluyor ve sıcak altında o kadar psikopatça yürümek de biraz yürek ister =) Neyse yukarı doğru çıkarken taze bira yapan bi tesis gördük ,çok şirin bir barları da vardı. Hemen sıcaktan kendimizi içeri attık ve soğuk taze bir bira molası verelim dedik. İyi ki de yapmışız.. Ahanda bira içtiğimiz yerin web sitesi..Deneyin pişman olmazsınız 

http://www.zamockypivovar.sk


Bunlar da kaleden bazı fotoğraflar,gerçekten keşfetmeye değer 


Gittigimde pazar tarzi acilmis tezgahlar vardi, az ileride kurulmus olan sahneden muzik sesleri geliyordu falan, ah ne huzurlu yer! Ve bi an da ne görelim meğerse tüm haftasonu yemek festivali varmış.Ah şu Avrupalılar her türlü festival onlarda var sanırsam =)
Ayrica Slovaklar gercekten sicacik insanlar, yuzumde bir gulumsemeyle dolastim hep sayelerinde.Yaşamın oldukça ucuz olduğu, sakin şehirdir. Fazla expat ya da turist olmadığı için yerel halk fazla ingilizce bilmez; ama çok nazik ve yardımseverlerdir. iki tane görülesi kalesi vardır, Ufo adlı restoranı 360 derece şehir manzarası sunan, lokal insanların şık yemekler için tercih ettiği bir yerdir. sürekli plaj voleybolu oynarlar, anlatılanın aksine soğuk ve ciddi değildirler. Bratislava Havalimanı'ndan pek uçuş yoktur; buradan ancak ryan air'in ucuz uçuşları vardır. onun yerine Bratislava'dan taksiyle 45 dk gibi bir sürede 50 euroya gidilebilen Viyana Havalimanı'nı tercih etmek gerekir. evler genellikle eskidir, dışları isli gibidir, adeta ikinci dünya savaşından yeni çıkmış gibi bir intiba yaratır. kızları oldukça güzeldir demiştim sanırım =) İnsanlar sanata ilgilidir, gözlemlediğim kadarıyla taksiciler bile klasik müzik dinlemektedir. Yunan Mitolojisine düşkünlerdir; apollo otel, apollo iş merkezi gibi pek çok binaya yunan tanrısı adı verilmiştir. hatta Apollo oteldeki wifi ağlarının adı da athena, artemis vs şeklinde yunan tanrıçalarının adını almıştır.

Bi de şu Blue Church var,görmeden gelmeyin biz gittiğimiz de içerde düğün vardı  ve içeri girip düğünü izleme şansımız oldu. İçerisi de dışı kadar ihtişamlı gerçekten,bence tam bir pasta kıvamında insanın yiyesi geliyor gerçekten=)
(Düğünden bir kare)
Böyle ufak tatlı tezgahlarda var bana nedense şeklinden belki İstanbul'u hatırlattı ..Sevimli ufak tefek eş dostu mutlu edecek hediye alınabilir. Bir göz gezdirin isterseniz. Hemen merkezde yürüyüş yolunun sonundalar 

Son olarak şu arkamda görmüş olduğunuz kulenin hemen altında bir ilginizi çekebilecek bir şey var. Eski şehrin sokakları trafiğe kapalı ve dar sokaklar mevcut,gezmesi ve yürüyerek keşfetmesi gerçekten eğlenceli olabiliyor. Arkamda görmüş olduğunuz kule ise Michael Kapısı .. Söz konusu yer şehrin 0 noktası olarak kabul ediliyor ve dünyada ki diğer şehirlerden uzaklık yazıyor.
Veeeee İstanbul'a uzaklığımız sadece 1231 km =))
Aslında yazacak ve Bratislava'da yapacak çok şey var,hadi hemen planları yapın ve başlayın keşfe 
Hayat  anı kaçırmaya değmeyecek kadar  kısa !!!!!!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder