26 Mayıs 2014 Pazartesi

MY WORKS

 Edgar DEGAS

 Vincent Van Gogh - Red Wineyard
 Edgar DEGAS
 Vincent Van Gogh - Starry Night


Vincent Van Gogh - Starry Night Over the Rhone


Pablo Picasso - GUERNICA 

RENKLER VE YAŞAM

hayat o kadar hızlı akıp gidiyor ki bazen renkleri kaçırıyoruz... oysa ki renklerin olmadığı bir hayatı bir anlığına düşünün ne kadar korkunç değil mi??
 RENKLERİN PSİKOLOJİK ETKİLERİ
Rönasans’tan itibaren insanlar renklerin bıraktığı etkileri öğrenmeye çalışmışlar. Bu konu özellikle empresyonizm başlangıcından itibaren iyice aydınlığa çıkmış, bazı sanatçılar renklerin verdiği etkiyi temel alarak çalışmalar yapmışlar. En çok da Wassily Kandinsky bu konu üzerinde durmuş, günümüzde hala geçerli olan birçok bilgiyi su yüzüne çıkarmış. Bunları buluncaya kadar pek çok deneyler ve anketler yapmışlar.

Siyah renk, otorite, gücü ve sonu temsil eder.Bu yüzden kötü adamlar, genelde siyah giyer. Ancak bir yandan da siyah teslimiyeti sembolize eder. Ve bu yüzden rahipler, Tanrı’ya teslimiyetlerini göstermek için siyah giyerler.
Beyaz renk, temizliği, saflığı ve başlangıcı temsil eder. Bu yüzden gelinler ve sağlık çalışanları (doktorlar, hemşireler) beyaz giyerler.
Kırmızı Rengin Psikolojik Etkisi
Kırmızı renk, duygusal olarak en yoğun renk olup, insanın kalp atışlarının hızlanmasına neden olur. Kırmızı, bir ortamda gözün en çok dikkatini çeken renktir. Bu yüzden de kırmızı giyen kişi ağır ve iddialı görünür.
Mavi Rengin Psikolojik Etkileri
Mavi renk, hava ve denizin rengi olup, günlük hayatımızda en sık gördüğümüz renklerden biridir. Duygusal olarak, kırmızının tersi bir etki yaratarak kişiyi dinlendirir, huzurlu hissettirir.
Sarı Rengin Psikolojik Etkileri
Sarı renk, Dünya’mızın enerji kaynağı Güneş’in rengi olarak çok dikkat çekici ve insanı mutlu eden bir renktir. Ancak psikolojik araştırmalar gösteriyor ki, insanlar sarı odalarda daha çabuk sinirlenip, bebekler de daha kolay ağlayabiliyorlarmış.
Yeşil Rengin Psikolojik Etkisi
Yeşil renk, doğanın rengidir. Gözün en kolay bakabildiği renk olması sebebiyle de, dinlenme odalarında ve hastanelerde açık yeşil kullanmaya dikkat edilir. Yeşil aynı zamanda bolluğu simgeler



Yukarda ki resim Vincent Van Gogh intihar etmeden önce yapmış olduğu son resimdir.
 Buğday Tarlası ve Kargalar
Dahi ressam bize burda bu kadar basit görülebilecek bir kompozisyonda acaba ne anlatmak istedi? Resmi yaparken ruh hali nasıldı?Renkler bize ne anlatmakta ? Yoksa bizimle dalga mi geçmekte? 
Bunların cevabını hiç alamayacak olsak bile kaliteli bir sanat eserinin bu kadar sadeliğe rağmen üzerinde ki dayanılmaz etkisini hissetmiyorum diyemezsiniz sanırım =)